DWG - Mimari Proje Detay Çizimleri

Dwg - Sistem Detayı - Mimari Proje

Mimari projelerde
zaman zaman detay çizimlerine ihtiyaç duyarız. Bunları iki katagoride incelemek gereklidir. Uygulamaya yönelik olanları ve onaya yönelik olaları.

Evet öğrenci projeleri, belediye ruhsat projeleri gibi çalışmalarda bu detaylar çoğunlukla gösterişten ibarettir. Uygulamaya yönelik olanları ise gerçekten titizlikle çalışılması gereken projelerdir. 



Merdiven detayı

Proje çizimi yapılırken genellikle detaylar es geçilir. Fakat özellikle çelik projeleri gibi bağlantı detaylarının önem kazandığı projelerde işin içine derinlemesine girmeniz gerekecektir. Burda bazı dosyalar paylaşadağım. Hem uygulamaya yönelik hem de en azından fikir edinebilmeniz yada çok önemli değilse göstermelik kullanabileceğiniz çizimler.

Fakat bilinmelidir ki (özellikle öğrenciler için) ne kadar detay proje çizimi yaparsanız konuya olan hakimiyetiniz o derece artar. Bahsettiğim projelerin dwg formatını burdan ve burdan indirebilirsiniz. Ayrıca daha önceden paylaştığım, arşivinizde bulunmasını isteyebileceğiniz tefriş ve detay çizimlerine de burdan gözatabilirsiniz.


Etiketler: , , , , , , , , , , ,